12cv.nl
Logo 12cv.nl mobiele webshopProfipress bocht 15mm 90 graden pers-spie 2416.1 koper m/SC

Categorie: Persfittingen
Fabrikant: Viega-Profipress

Afbeelding:
Profipress bocht 15mm 90 graden pers-spie 2416.1 koper m/SC
prijs inclusief BTW:€ 3.25

Profipress bocht 15mm 90 graden pers-spie 2416.1 koper m/SC

In 1993 introduceerde Viega de koperen Persfitting. Het succes van de fitting is naast de dubbele persing ook het gepatenteerde SC-Contur. Buizen die geschikt zijn volgens de NEN EN 1057 kunnen probleem worden geïnstalleerd met Profipress.

Dubbele persing

Profipress wordt in slechts 3 stappen gemonteerd. Buis afkorten en ontbramen. Fitting op de buis steken, insteekdiepte markeren en persen. In slechts enkele seconde is de persing gemaakt. Omdat de persbek de fitting en de buis zowel voor- als ook achter de afdichting trekvast maakt, geeft dit een dubbele zekerheid. Een fitting die niet tegen de aanslag van de fitting zit, heeft altijd voldoende trekvastheid, Een uniek pluspunt.

Vergeten persing?

Het overkomt de beste installateur, Een fitting die men vergeet te persen. Daarom hebben wij naast de herbruikbare afpersstoppen ook het SC-Contur in het assortiment. Deze veiligheid zit op elke fitting met een afdichting en is gecodeerd met een kleur. Groen voor (drink)water, geel voor gas, rood voor geen drinkwater en wit voor de fittingen met de FKM afdichting, deze zijn voor systemen waar hogere temperaturen voorkomen zoals bijvoorbeeld in buiszonnecollectoren.